Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

İzmir 2030 Platformu

TÜGİAD Ege Şubesi’nin oluşturduğu ‘İzmir 2030 Platformu’ kapsamında düzenlenen “İzmir Türkiye’nin En Büyük 2’nci İş Merkezi Olmalıdır” paneline iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. Panelde İzmir ekonomisinin önündeki engeller ve yatırım imkanları masaya yatırıldı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi tarafından oluşturulan ‘İzmir 2030 Oluşumu’ kapsamında düzenlenen “İzmir Türkiye’nin En Büyük 2’nci İş Merkezi Olmalıdır” paneli kentin kanaat önderlerini bir araya getirdi. Panelde kentin yenilenebilir enerjide üs haline gelmesinden inşaat sektörünün içinde bulunduğu duruma, yeni arsa stoku oluşturma yollarından doğru yerde yatırım yapma şartlarına kadar İzmir’in gelişmesinin önündeki engeller masaya yatırıldı.

 

Yeni kent merkezi şart

 

TÜGİAD tarafından düzenlenen ve kente yeni bir vizyon oluşturma yolunda kurulan ‘İzmir 2030 Platformu’ ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Swiss Otel’de gerçekleşen “İzmir Türkiye’nin 2. Büyük İş Merkezi Olmalıdır” panelinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Emre Alkin yaparken, panele Esbaş CEO’su Faruk Güler, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ontan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akçınar, Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Kavuklar G.Y. Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kavuk, Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, Dere Grup Genel Müdürü Bora Turan, MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baran, ATEK Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Duğles konuşmacı olarak katıldı. Panele ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ekonomi Bakanı eski Yardımcısı Adnan Yıldırım ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

 

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, “İzmir’i daha yaşanır bir kent haline getirmek ve İstanbul’dan sonra ikinci bir iş merkezi haline getirmek için ‘İzmir 2030’ oluşumunu ortaya çıkardık. Bu bağlamda 2016 yılı içinde 2 ayda bir bu ve benzeri toplantıları gerçekleştireceğiz. İzmir’in gerçeklerinden yola çıkıldığında, iş dünyasına ikinci bir merkez göstermek, ticaret ve sanayi hayatının bir kısmını bu yeni merkeze yönlendirmek gayet verimli ve akıllıca olacak. İşte bu noktada İzmir sosyo-ekonomik yapısı, insan kaynakları, lojistik değerleri gibi unsurlarla Türkiye’nin ikinci büyük iş merkezi olmayı hak etmektedir” dedi.

 

Ontan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akçınar, “İzmir’e gelecek yatırımcının ‘neden İzmir’e gelmeliyim’ sorularına yanıt vermemiz gerekir. Bu nedenle İzmir birçok sektörü aynı anda bünyesinde barındıran bir kent… Bu potansiyelini iyi kullanması gerekiyor” dedi.

 

Esbaş CEO’su Faruk Güler de, “İzmir’in sanayileşmesi Ar-Ge’ye dayalı üstün katma değerli ürünlere dayanmalı. Bu işi yapabilecek üstün kaliteli beyinleri İzmir’e çekebilmeliyiz. İnsanlar çalışacağı şehirleri de seçiyorlar. Modern, rahat şehirleri arıyorlar. Bu insanların rahat edeceği şehirler yaratabildiğimiz zaman Ar-Ge’ye dayalı üst düzeyde üretim yapan, bizi orta gelir çıkmazından kurtaracak yatırımları yapacak kurumların İzmir’e gelmesini sağlamamız gerekiyor. Bu da öncelikle kentin gelişmesinden geçiyor” diye konuştu.

 

Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Yeni Kent Merkezi üzerinde yoğunlaştırdığı konuşmasında “Bugün yeni kent merkezinin sadece yüzde 7’lik kesimi kullanılıyor. Bu oran artıkça burada ulaşım altyapı sorunları daha da artacak. İzmir’in bir an önce ikinci çevre yolunu yapması ve Bayraklı bölgesindeki raylı sistemi yeraltına alması gerekiyor. Öte yandan bölgenin yüzde 65’inde hukuksal problemler devam ediyor, bunu da çözümlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç da, “İnsanları İzmir’e getirecek çeşitli planlar yapmalıyız. Bunlar 1 yılda, 6 ayda olacak şeyler değil. Bir kere kendi gençlerimizi elimizde tutmamız gerekiyor. Bunun sebebi ulusal bazda büyük firmaların İzmir’de olmayışı, Kendi dinamiklerimizi hareket geçirdiğimiz zaman İzmir’in önünde kimse duramaz” dedi.

 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın ise İzmir’de iki yatırımları olduğunu ve bunun en önemlisinin Havalimanı olduğunu belirterek “İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile İzmir’e önemli katkılar sağlıyoruz. Ancak burada katma değerli yolcu dış hatla gelen yolcudur. Bu yolcu sayısının artmasını sağlamalıyız. Bu nedenle İzmir’in tanıtımına en iyi katkı yapacak yolları bulmalıyız” dedi.

 

MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baran, “Bir kenti birinci yapan nüfusu değil, içinde yaşan insanların mutluluğudur. Bu nedenle öncelikle insanlarımızın mutluluğunu düşünmemiz gerekiyor. Bu insanlarda burada iş sahibi olduklarında ve kentte rahat yaşadıklarında mutlu olacaklardır. Buradan hareketle kentin tüm paydaşların bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Dere Grup Genel Müdürü Bora Turan da bölgenin teknoloji yatırım üssü haline gelebileceğini vurgulayarak, “Biz özellikle rüzgar enerjisi ve bunu üreten ekipmanların yapımında İzmir ve Aliağa’nın bir üs olma yolunda hızla ilerlediğini düşünüyoruz. Teşvikler ve gelen yatırımcılar bunu gösteriyor. Bugün Amerikan TPI firmasının yaptığı yatırımda 2 bin kişi istihdam edilecek” dedi.

 

Atek Yapı Yönetim Kurulu üyesi Tolga Duğles de, “İzmir sadece İzmir’le sınırlı değil, bugün çevre illeriyle 10 milyonluk bir nüfus. Bu nedenle doğru yerde doğru zamanda doğru işler yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

Kavuklar GYO Yönetim Kuru Başkanı Metehan Kavuk ise İzmir’in durumunun hiç kötü olmadığını, özellikle bugün bir New York ve Londra’nın arsa konusuna nasıl çözümler bularak yükseldiğinin izlenmesi gerektiğini vurguladı. Kavuk, “Kentlerin tanıtımını iyi yapması ve insanlara neler sunabileceğinin iyi anlatılması gerekiyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Aziz Kocaoğlu işadamlarına kentle ilgili bilgi verdi ve konuşmacılara plaket sundu.

 

Kaynak : https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/2015/12/24/izmir-2nci-buyuk-olacak